Besøk på Mustad Bedriftsmuseum

Hunn/Gjøvik Rotary på Bedriftsbesøk Mustad næringspark Det var en spennende og lærerik kveld på Bedriftsmuseet hvor Ulf Kolbergsrud guidet oss gjennom historien. Der fikk vi se bl.a. den første automatiske fiskekrok maskin!

Mustad har vært og er en kjernebedrift i lokalsamfunnet, og bedriftsmuseet som forteller selskapets historie har i disse måneder sommeråpent med kunnskapsrike guider til disposisjon.

I 1832 startet Hans Skikkelstad opp bedriften som vi i dag kjenner som O. Mustad & Søn, eller bare Mustad. Siden den gang har bedriften vokst seg større og større, og har vært så betydningsfull for Gjøvik by og omegn at det i 1983 ble opprettet et eget bedriftsmuseum som i dag ligger i hjertet av bedriftsområdet, i Mustad Næringspark.

Bedriftshemmeligheter

Blant alle de lokalhistoriske skattene vi ble vist av vår kunnskapsrike guide, Ove Viken, var for eksempel verdens første industrielle fiskekrokmaskin som ble konstruert hos Mustad i 1880.

Ove kunne fortelle oss at denne maskinen var så effektiv og ettertraktet at den faktisk inntil nylig har vært bevoktet som en bedriftshemmelighet hos Mustad, og at det ikke er lenge siden de satte den ut til utstilling. 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Quality Hotel Strand Gjøvik
Adresse: Strandgaten 15
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no


Klubbens møter:

Klubbmøte

2022-11-29 18:30 - 19:30

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...